Zuid-Sulawesi ligt het gehucht Bira

17/02/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

Op de uiterste oostpunt (kaap) van Zuid-Sulawesi ligt het gehucht Bira. Tot 50 jaar geleden werden hier nog de traditionele boten (pinisi) gemaakt. Tegenwoordig is het centrum van de pinisi-bouw verplaatst naar o.a. Tanaberu, 15 km ten westen van Bira. Bira is vooral bekend van de prachtige hagelwitte stranden. Tot voor enkele jaren werd er verwoed gebouwd om de beloofde toeristen te kunnen ontvangen. Maar de toeristische toeloop is de laatste jaren erg tegengevallen, en vele gebouwen staan nu leeg. Dit maakt wel dat je hier als toerist goed ontvangen wordt en bijna in je eentje kan genieten van die droomstranden.

Je kan er het beste duiken rond de onbewoonde eilandjes tussen de kaap van Bira en het eiland Selayar. Tijdens duiken vanaf de Ciska zijn er op de kaap alleen al reeds negen haaiensoorten geteld en tijdens een goed geplande duik (stroming) is het niet abnormaal 10, 20 of meer haaien te zien. Daarnaast zwemmen er ook nog scholen barracuda’s, tonijnen en dolfijnen rond. Verder heb zijn hier, scholen manta’ss en veel schildpadden. Een must is zeker ook Pulau Kambing. Het aantal vissen, in soort en in getal, is ontelbaar. Je zwemt er echt door gordijnen vis, terwijl de haaien onder je door patrouilleren.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply