Schatzoekers hebben in de Atlantische Oceaan een heuse schat gevonden

17/02/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

Schatzoekers hebben in de Atlantische Oceaan een heuse schat gevonden. De schat van zware gouden en zilveren munten die in een scheepswrak op de zeebodem werd aangetroffen, is de grootste ooit in een wrak gevonden, aldus de vinders.
Ze heeft zo’n grote omvang dat de onderneming in de Amerikaanse staat Florida onder wiens vleugels de schat is gevonden en geborgen, Odyssey Marine Exploration, uiterst discreet blijft over deze vondst.

Het bedrijf deelde vrijdag spaarzaam mee dat het om de grootste schat uit een scheepswrak gaat en dat die ‘uit het koloniale tijdperk’ stamt. Het betreft meer dan een half miljoen vooral zilveren munten, honderden gouden munten en diverse kunstschatten

De totale waarde loopt in de honderden miljoenen dollars. De schatzoekers gaan door met zoeken in het gebied omdat er meer scheepswrakken liggen. Maar ook om meer te weten te komen over het schip dat de inmiddels veilig opgeborgen schat herbergde.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply