Koh Tao Thailand Golf van Thailand Azië

17/02/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

Voor zo’n klein eiland heeft Koh Tao een ongelofelijk aantal duikstekken. De stekken hier bieden vaak ontmoetingen met open zee vis, veel klein leven en opwindende doorzwem mogelijkheden. Hieronder vind je een beschrijving van enkele van de duikplekken hier.  Vooral bij het Ang Thong National Marine Park vind je enkele van de meest indrukwekkende uitzichten in ZO Azië. De duikplekken hier staan bekend om hun variëteit aan zacht koraal, fascinerende onderwater grotten en doorzwem mogelijkheden. Je zult versteld staan over de verscheidenheid aan onderwater leven.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Hieronder vind je een korte beschrijving van enkele van de duikplekken hier. Iedereen die Alex Garlands The Beachheeft gelezen volet zich hier direct thuis, want dit zijn de eilanden waar zijn roman zich afspeelt. Herinner je al de doorzwem mogelijkheden, grotten en tunnels? Die zijn allemaal hier! Bij Koh Yippon Lek kun je zelfs een onderwater tunnel volgen die je helemaal door het eiland leidt. De conditie van de koralen is het beste van de hele Golf en aangezien het marine park de broedgrond is voor veel vissoorten, vind je jezelf bij tijd en wijle helemaal omgeven door makreel, fusiliers en jonge barracuda.  Samran Pinnacles is een van de duikplekken in de regio waar de stroming meestal sterk is. Dit trekt grote scholen diverse makrelen en gigantische barracuda's! De ruwe, geheel onder water gelegen rots barst van de sponsen, anemonen, harde en zachte koralen. Duikers hebben kans om walvishaaien, mantaroggen en schildpadden te zien terwijl ze zwemmen temidden van scholen open zee vissen, vleermuisvissen en barracuda’s.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply