Japanse onderzoekers ontwikkelen robotvis

17/02/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers
Een team onderzoekers aan de Japanse universiteit Kitakyushu hebben een mechanische vis ontwikkeld die voor oceanografisch onderzoek ingezet zou kunnen worden. De realistische namaakvis kan eenvoudig in productie genomen worden.

Professor Ikuo Yamamoto en zijn team van onderzoekscentrum Hibiki van de Kitakyushu-universiteit demonstreerden hun robotvis tijdens een open dag van de universiteit. Het getoonde prototype, dat Tai-robot-kun gedoopt werd, is gemodelleerd naar een zeebrasem en heeft een gewicht van ongeveer zeven kilo. De onderzoekers streefden naar een natuurgetrouw uiterlijk en realistische bewegingen van de vis, zodat deze ingezet kan worden bij onderzoek onder water, zonder vissen en andere dieren te storen. Een flexibele huid van siliconenrubber werd daartoe om het skelet geplaatst en de schubben werden handgeverfd voor een bijna levensecht resultaat.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply