Duiken Vinkeveense plassen

01/03/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

De Vinkeveense Plassen liggen bij Vinkeveen, vlakbij de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. De Vinkeveense Plassen bieden veel op het gebied van recreatie en natuur.

De plassen worden gekenmerkt door de legakkers en de ring van 12 zandeilanden. Voor waterrecreatie zijn hier unieke en vele verschillende recreatiemogelijkheden. In de Vinkeveense Plassen kan goed worden gezeild, per motorboot worden gevaren of per kayak. Onder de duikers zijn de Vinkeveense Plassen erg populair. Duiken in de Vinkeveense Plassen mag overigens alleen met een vergunning. De vergunningen zijn te krijgen bij de duikscholen bij de Vinkeveense Plassen, deze zijn een dag geldig of een jaar.

De Vinkeveense plassen staan mede bekend om haar meerdere eilanden.

De Verschillende eilanden bij de Vinkeveense Plassen
De zandeilanden 1 en 2 (waarvan eiland 2 alleen in de zomermaanden), 4 en 5 zijn te bereiken vanaf de vaste wal. De overige eilanden zijn alleen via het water toegankelijk. De zandeilanden zijn helemaal ingericht voor openluchtrecreatie. Zo zijn er aanlegplaatsen, sanitair, strandjes, ligweiden, speeltoestellen en picknickbanken.

Op zandeiland 1 is het paviljoentje waar u terecht kunt voor een eten en drinken, maar ook bij zandeiland 4 is een horecagelegenheid. Honden moeten wel altijd aangelijnd zijn en zijn niet toegestaan op de eilanden 3, 4, 5 en 8.
Aan de zandeilanden mag bepaaldde tijden worden afgemeerd. Een gedeelte van zandeiland 9 is gedurende de zomermaanden ingericht voor groepskamperen.

 

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply