Duiken Slag Bergeend Oostvoornse Meer

01/03/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

Het Oostvoornse meer is het bekendste duikgebied in de provincie Zuid – Holland. 320 Hectare en 64 miljoen kubieke meters water vormt het Oostvoornse. Het Oostvoornse meer ligt in het Rotterdamse Europoort gebied vlakbij de plaats Oostvoorne en Brielle.

Het meer is erg populair zwemmers, wandelaars, fietsers, zonnebaders, vissers maar vooral bij duikers. In het Oostvoornse meer wordt verder gesurft en is het hier gezellig. Zomer of winter het is hier altijd vol met watersporters.

Voor duikers heeft het Oostvoornse meer drie top-duiklocaties:

  1. Slag Stormvogel
  2. Slag Baardmannetje
  3. Slag Bergeend DCE

Slag Bergeend DCE

Wrak V.O.C. schip

Een wrak van vermoedelijk van Spaanse herkomst en stamt uit de 16e eeuw. Dit is bepaald aan de hand van vondsten die o.a. uit scherven, aardewerk, een klein kanon en enkele mortiergranaten met een gewicht van 150 kilogram met het kruit er nog in. Het wrak ligt rechtop de bodem op een diepte 12 tot 17 meter. Op het moment is het wrak nagenoeg in ontbonden staat.

 

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter
Filed under: Bestemmingen

Leave a Reply