Duiken Sharm el Sheikh

20/02/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

Sharm el Sheik ligt aan de meest zuidelijke punt van het Sinai schiereiland en is daardoor de toegangspoort voor duikers naar het wereldbekende natuurpark Ras Mohammed National Park, de adembenemende “drop offs” in de Golf van Aqaba en de indrukwekkende wrakken in de straat van Gobal. Omdat wind en water hier rustig zijn is het ook een ideaal gebied voor surfers, snorkelaars en zeilers. 

In werkelijkheid is Sharm el Sheikh een combinatie van drie verschillende baaien. De Sharm baai oorspronkelijk de handelshaven voor de bedoeinen, in het zuiden; de rustige Maya baai en in het noorden Na’ama baai, het moderne toeristencentrum, met zijn levendig nachtleven, gouden stranden, diversiteit aan hotelaccommodatie, diverse winkelcentra, eerste klas restaurants, amusement en dergelijke.

Hoewel Sharm el Sheik een van Egyptes sjiekste badplaatsen is, is de traditionele sfeer van gastvrijheid en servicegevoeligheid gebleven.

Gelegen tussen de bergketens van Gebel el Igma en de glinsterende zee, verrast Sharm el Sheik zijn bezoekers met heerlijke vergezichten. Het interessante klooster van St. Katharina en veel bijbelse plaatsen zijn eenvoudig te bezoeken en ook de woestijntochten naar oasen, canyons, bergen en zandduinen zijn erg in trek. De stadjes in Sinai van vandaag bieden ieder soort van comfort, van eenvoudige bedoelen gastvrijheid tot 5 sterren hotels. Er zijn prima watersportfaciliteiten en fascinerende excursies naar de wondere wereld van de woestijn. Er is zo’n grote diversiteit aan duikmogelijkheden: riffen, wrakken en verschillende eilanden waarom kan worden gedoken.  

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter
Filed under: Bestemmingen
Tags: , ,

Leave a Reply