Duiken Bosmolenplas

01/03/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

De Bosmolenplas aan de N273 (de Napoleonsweg tussen Venlo en de aansluiting met de A2 richting Maastricht) nabij Panheel is een leuke duikplas in Limburg met veel dingen om onder water te zien. Het water is toegankelijk door het kopen van een vergunning.  Houd ook goed rekening met het feit dat het water gezette openingstijden heeft en dus niet alle dagen toegankelijk is.

De Bosmolenplas is vernoemd naar een oude watermolen die je ziet bij de toegang tot het water. Er zijn 200 parkeerplaatsen aangelegd en de plas is goed toegankelijk om te duiken. Hierdoor kan het best druk zijn bij de Bosmolenplas. Doordat het water door waterbronnen een constante voeding van helder water krijgt, heeft dit een goede werking op de waterkwaliteit. Deze is zeer goed te noemen. Er zijn onderwater een aantal kunstmatige structuren gemaakt zoals een vliegtuigje, een aantal wrakjes (waaronder een autowrak) en platformen welke gebruikt (kunnen) worden voor oefeningen.

Diepte / Zicht

Het diepste punt van de Bosmolenplas ligt op 35 meter. Doordat het water in contact staat met bronnen en het een oude grindafgraving was (dus goede stevige bodem) is het zicht veelal zeer goed te noemen. Met name op rustigere dagen waarbij er weinig duikers zijn (te denken aan het voorjaar en doordeweekse dagen) is een zicht van 12 meter niet uitzonderlijk. Dit en het vele onderwaterleven maken de Bosmolenplas een mooie duikstek.

 

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter
Filed under: Bestemmingen
Tags:

Leave a Reply