Duiken bij de Gili-eilanden

17/02/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

De Gili-eilanden zijn 3 kleine eilandjes ten noordwesten van Lombok, nl. Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Er wonen slechts enkele honderden mensen, voornamelijk islamieten. Waren de Gili-eilanden enkele jaren geleden nog nauwelijks bekend bij toeristen, tegenwoordig worden ze door steeds meer mensen bezocht. De paradijselijke eilandjes ten westen van Lombok, met witte stranden en mooie omringende koraaltuinen, oefenen een grote aantrekkingskracht uit op liefhebbers van zwemmen, snorkelen, duiken, luieren en zonnen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

De Gili-eilanden behoren niet tot de top duikbestemmingen in Indonesië maar in tegenstelling tot veel andere bestemmingen, is dit een ideale plaats voor minder ervaren duikers. De zanderige bodem zakt tot een diepte van maximum 25 meter en ligt bezaaid met mooie en gevarieerde koraalpartijen. De zichtbaarheid haalt toch een aanvaardbare 15 meter en van stroming is er nauwelijks sprake. Ook het visbestand mag er best zijn in aantal en variëteit waaronder haaien, grote mantas worden hier regelmatig waargenomen. De ideale periode om hier te duiken is vanaf mei tot eind augustus.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply