Duiken Baardmannetje Oostvoornse Meer

01/03/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

Het Oostvoornse meer is het bekendste duikgebied in de provincie Zuid – Holland. 320 Hectare en 64 miljoen kubieke meters water vormt het Oostvoornse. Het Oostvoornse meer ligt in het Rotterdamse Europoort gebied vlakbij de plaats Oostvoorne en Brielle.

Het meer is erg populair zwemmers, wandelaars, fietsers, zonnebaders, vissers maar vooral bij duikers. In het Oostvoornse meer wordt verder gesurft en is het hier gezellig. Zomer of winter het is hier altijd vol met watersporters.

Voor duikers heeft het Oostvoornse meer drie top-duiklocaties:

  1. Slag Stormvogel
  2. Slag Baardmannetje
  3. Slag Bergeend DCE

Slag Baardmannetje

Wrak De Amsterdamned

In 1987 werden in het Oostvoornsemeer de opnamen gemaakt van de Nederlandse speelfilm “Amsterdamned” van Laurens Geel en Dick Maas. De film speelt zich af in Amsterdam, maar omdat het grachtenwater niet geschikt was voor filmopnamen onder water heeft men deze in het Oostvoornsemeer gemaakt. De restanten van dit houten wrakje liggen bij slag Baardmannetje op een diepte van 15 meter.

 

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply