Duikbril op sterkte

17/02/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

Goed zien onderwater is  essentieel voor een duiker, daarvoor was je tenslotte aan het duiken. Je wilt genieten van het mooie van onderwaterleven. Mocht je een bril of lenzen hebben is de oplossing om te gaan duiken met een duikbril op sterkte. Duikbrillen op sterkte worden verkocht in de meeste duikwinkels, echter is onze ervaring dat je niet in iedere duikwinkel altijd direct wordt geholpen. Het aanmeten van een duikbril op sterkte kost feitelijk niet zoveel tijd. Ons advies is wanneer je een duikbril op sterkte wilt kopen om een willekeurige opticen binnen te lopen en je ogen te laten opmeten.

Een duikbril op sterkte heeft verschillende kenmerken maar is gemaakt van gehard veiligheidsglas, idem de reguliere duikbrillen. Onderwater wordt het zicht standaard 25-30% vergroot. De sterkte van een duikbril met glazen op sterkte wijkt dus af van je normale sterkte. Dit lijkt zeer ingewikkeld maar is dit niet, essentieel is wel om de correctiefactor goed af te lezen. Een duikwinkel gebruikt dus een door de fabrikant opgestelde vergelijkingsmodel waarmee je snel de sterkte ziet die je kan toepassen voor de glazen op sterkte.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply