Aangepaste duikstekken oogsten waardering

17/02/2011 by: Trademedia.nlRemko Jonkers

Een huzarenstukje. Een prachtig project dat een vervolg verdient.
Wethouder Ad Verseput van Schouwen-Duiveland stak zijn tevredenheid over het ambitieuze project revitalisering duiklocaties niet onder stoelen of banken. Verseput tekende gisteren voor de officiële ingebruikname van de voor duikers met een beperking geschikt gemaakte duikstek West Repart bij Scharendijke.

De duikplek bij West Repart is één van de vier duiklocaties op Schouwen-Duiveland die onder handen genomen is. Ook duiklocaties bij Den Osse (Nieuwe Kerkweg), Dreischor (Zuidlangeweg) en Scharendijke (Kabbelaarsrif) werden stevig onder handen genomen. Er zijn drijvende steigers aangelegd in combinatie met trappen over de dijk, verharde paden, toiletvoorzieningen en parkeergelegenheid. Wat Verseput betreft hoeft het niet bij genoemde vier duikplekken te blijven ,,Ik denk dat het hier niet moet eindigen.” Verseput benadrukte het belang van de duiksport voor Schouwen-Duiveland. ,,Per jaar komen hier 10.000 duikers en die maken bij elkaar zo’n één miljoen duiken. Wij willen ons daar sterk voor maken en wel zo dat ecologie en economie hand in hand gaan.” Ook Hennie Elshof van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) sprak gisteren zijn waardering uit voor de aanpak van de duikplekken. ,,Wij zijn blij dat we hierheen hebben mogen bijdragen.” Ambassadeur voor de gehandicaptensport Peter Faber maakte zijn toehoorders deelgenoot van zijn visie op de duiksport en de nieuwe mogelijkheden daartoe voor duikers met een beperking. Hij spoorde hen aan er gebruik van te maken. ,,Je hebt zelf de vrijheid om te gaan met je beperkingen en talenten.”

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply